Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@23:21:41 GMT

ماجرای مرگ ما‌هی‌های قنات حسن‌آباد مهریز چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۴۰۴۶

ماجرای مرگ ما‌هی‌های قنات حسن‌آباد مهریز چه بود؟

گروه استان‌ها - آلودگی سهوی یا عمدی آب با مواد شیمیایی علت مرگ کپور ماهیان قنات حسن آباد بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، قنات‌ها منشأ حیات بسیاری از موجودات زنده هستند که ما انسان‌ها بخشی از آن هستیم که با تأمین آب مورد نیاز   خود به این دست‌آوردهای ساخت بشر پناه می‌بریم.

بخش دیگر موجوداتی هستند که حیاتشان وابسته به قنات‌ها و آب داخل آن‌هاست همین ماهی‌ها، آبزیان و حشرات آبی که در واقع وجودشان به غنی‌سازی آب کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم شناخت واقعی ما انسانها از محیط زیست گاهی ما را به سمت نابودی منابع طبیعی و موجودات زنده داخل آن می‌برد. موجوداتی که هر یک برای بشر فایده‌ای دارند ولی علم محدود و غفلت انسان‌ها سبب نابودی و از بین رفتن این موجودات می‌شود.

نمونه این موضوع مرگ تعداد زیادی از ماهیان در قنات حسن آباد مهریز است که با حواشی بسیاری روبرو بوده است.

حجت دهقان، رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست یزد در مورد مرگ تعداد زیادی از ماهیان قنات حسن‌آباد مهریز اظهار داشت: با بررسی‌های اولیه و مشورت با متخصصین مربوطه علت مرگ کپورماهیان به احتمال زیاد آلودگی سهوی یا عمدی آب با مواد شیمیایی یا استفاده از مواد و روش های ممنوعه جهت صید ماهیان از قنات بوده است.

وی تشریح کرد: از آب قنات و لاشه ماهی‌ها نمونه‌برداری‌های لازم جهت انجام آزمایش‌های دقیق‌تر و مشخص شدن دقیق موضوع صورت گرفته است.

رئیس اداره حیات‌وحش حفاظت محیط زیست یزد با اشاره به استفاده از روش‌های ممنوعه برای صید ماهی بیان کرد: عده‌ای از صیادان با ریختن کلر در آب یا استفاده از شوک الکتریکی سبب از بین رفتن تمام ماهیان آن محدوده می‌شوند.

شرط دریافت مجوز محیط زیست برای واردات محصولات تراریخته حذف شد+ سندنابودی محیط زیست "ریجاب" در پی بهره‌برداری نادرست از ظرفیت‌های گردشگری/ دولت به ساماندهی منطقه ورود کندبرگزاری جشنواره‌ خبری نویسبان اسنپ برای حفظ محیط زیست به‌مناسبت روز خبرنگار

وی قنات‌ها را یکی از زیستگاه‌های آبی مهم استان یزد  در طول قرن‌ها معرفی کرد و گفت: قنات‌ها یک اکوسیستم آبی منحصر به فرد را تشکسل دادند که گونه‌های مختلف آبزیان از جمله کپور ماهیان، خرچنگ‌های آب شیرین، حشرات آبزی، کنه‌های آبزی، دوزیستان، پرندگان و دیگر موجودات را در خود جای دادند. 

دهقان با اشاره به اهمیت حضور ماهیان، خرچنگ‌ها و سایر جانوران آبزی داخل کانال قنات بیان کرد:  ماهی‌ها و آبزیان بر کیفیت آب قنات و به تبع آن در زندگی ما انسانها تأثیر بسیار دارند برای مثال اگر ماهیان داخل قنات از بین بروند، جلبک‌ها فرصت رشد پیدا کرده و در حقیقت بو، مزه و طعم آب شیرین قنات تغییر می‌کند.

وی خشکسالی، بهره‌برداری از چاه‌های عمیق و نیمه عمیق در حوزه آبریز قنات و رهاسازی پساب و فاضلاب به قنات‌ها را عوامل تهدیدکننده قنات‌های استان برشمرد و گفت: همکاری مردم، مسئولین و تمامی دستگاه‌های ذیربط در جهت حفاظت از قنات‌ها و محدوده اکوسیستم‌های آبی استان یزد ضروری است.

قنات‌ها به عنوان شاهکارهای تاریخ و آبزیان داخل آن به عنوان نمونه‌های محیط زیستی مفید برای طبیعت نیاز به حفاظت و توجه بیشتری از سوی مردم و مسؤلین دارند. البته این توجه و رسیدگی گاهی به بهای جان انسان‌ها تمام می‌شود وقتی تمام آب‌ها را گِل می‌کنیم و منتظر یکدیگر می‌نشینم تا کسی به فکر حفاظت و نگهداری بنشیند.

انتهای پیام/ 785/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قنات حسن آباد محیط زیست قنات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۴۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک

سید سعید موسوی رئیس اداره حفاظت محیط زیست باغملک گفت: طی گشت و کنترل یگان حفاظت اداره محیط زیست باغملک در رودخانه سد جره به دو نفر صیاد غیر مجاز ماهی برخورد نموده که برخلاف قوانین شکار و صید و در فصل ممنوعه اقدام به صید ماهی نموده که متخلفین دستگیر و ماهی‌های صید شده و ادوات صید از متخلفین کشف و ضبط گردید. 

او می‌گوید: با توجه به فصل تکثیر و تخم ریزی ماهیان و سایر آبزیان در زیستگاه طبیعی هرگونه صید غیرمجاز با استفاده از تور یا قلاب ماهیگیری و ... ممنوع است و یگان این اداره به صورت شبانه روزی در حفظ و حراست از این ذخایر الهی بدون خستگی در تلاش هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک